Deelauto in Garyp

Enerzjy Koöperaasje Garyp heeft het initiatief genomen om de elektrische deelauto (onderdeel van Fossylfrij Fryslân) naar Garyp te halen. Een plek bij de bestaande laadpaal bij het dorpshuis It Geahûs, gefaciliteerd door gemeente Tytsjerksteradiel, is gereserveerd voor de deelauto.

Veel huishoudens bezitten één of twee auto’s. Met name de tweede auto wordt soms maar weinig gebruikt. Een deelauto heeft dan veel voordelen.

Inwoners van Garyp en omgeving die geen auto hebben en zo nu en dan wel een auto nodig hebben, kunnen zo autorijden. Deelauto’s zijn vaak voordeliger dan een eigen auto.

Ervaring van een gebruiker:

Met deelauto van deur tot deur voor weinig In de kerstvakantie kregen we een logé uit Brabant. En man, wat wilden die jongens graag gaan karten in Leeuwarden, en of heit en mem ook mee wilden. Nou, dat wilden heit en mem wel! Het enige probleem was dat we nog maar één auto hadden. ‘Met de bus’, opperde de ene zoon. ‘Twee keer rijden’, zei de andere. Fietsen, lopen, taxi, alle ideeën werden weggehoond. Toen had de vrouw een ingeving: ‘De deelauto van EKG!’ Aldus geschiedde, de app had ik al eens geïnstalleerd en ik reserveerde een ruim tijdslot. Je betaalt 35 cent per kilometer en 3,50 euro per uur. Om bij de kartbaan te komen, van deur tot deur, betaalde ik 24,91 euro inclusief btw. En een prettig karretje, die Fiat! Hij rijdt heerlijk. Helaas eindigden heit en mem op de kartbaan als laatsten, maar met die deelauto hadden we toch mooi gewonnen!

Bart van Overveld

Wat zijn de kosten?

Kosten van EKG Deelauto met abonnement
Per km.Per uurPer dagAbo. Pm
0,202,5025,-25,-
Kosten van EKG Deelauto zonder abonnement
Per km.Per uurPer dag
0,303,5035,-

Zo werkt het:

  • Reserveer de auto via de auto via de app op uw telefoon;
  • open de auto via de app en koppel het laadsnoer af;
  • rij naar uw bestemming en weer terug;
  • Parkeer de auto bij de laadpaal bij het dorpshuis It Geahus en sluit het laadsnoer weer aan;
  • U rekent automatisch per maand af.

Heeft u nog vragen ? Neem gerust contact op met Jacob of Henk op tel: 0622201490 of email [email protected] of kom langs in het Enerzjyhûs op woensdagmiddag, donderdag, of vrijdag.