It Enerzjyhûs

Het voormalige pand van de Rabobank in Garyp is gerestyled, compleet duurzaam en aardgasvrij gemaakt, en ingericht als infocentrum voor het project Aardgasvrij Garyp. Daar kunnen inwoners van het dorp vrijblijvend informatie krijgen over het project ‘Aardgasvrij Garyp.’

Wat is er allemaal mogelijk om je woning van het gas af te sluiten en over te schakelen op nieuwe energie? Welke bedrijven kunnen je daar bij helpen? Wat is voor jouw woning de beste oplossing? Dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, een warmtepomp of zonneboiler, infraroodverwarming, elektrische radiatoren, zonnepanelen, HR++ glas, (ver)bouw klussen… Alle alternatieven die in Garyp mogelijk zijn, kun je in het informatiecentrum zien.

It Enerzjyhûs is geopend op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00, donderdag van 9.00 tot 17.00 en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen voor meer informatie over het project Aardgasvrij Garyp of het energiezuinig maken van jouw woning

Gratis, onafhankelijk advies

De adviseur van It Enerzjyhûs is aan geen enkel bedrijf verbonden en geeft gratis, onafhankelijk en eerlijk advies. Misschien denk je na over zonnepanelen, maar blijkt na een gesprek met de deskundige adviseur dat een alternatief beter voor jouw situatie is… Onafhankelijk advies, offertes, informatie, bemiddeling en nog veel meer.

Doe de gratis Quick Scan

Woon je in Garyp? Ga je voor ‘duorsumens’ maar wil je graag weten wat er in jouw huis allemaal moet gebeuren om de woning aardgasvrij te maken? Wil je weten wat voor kosten dit met zich meebrengt? Wat voor gunstig effect dit heeft op je woonlasten? Dan is een gratis energiescan, een Quick Scan, dé oplossing.

Is het financieel mogelijk?

Ga naar It Enerzjyhûs voor al je vragen over bouwen en duurzaam wonen. Ook als je meer wil weten over de financiële kant. Kan ik het wel betalen? Zijn er leningen of subsidies? De Rabobank houdt kantoor in It Enerzjyhûs en vertelt je graag meer over geldzaken, zoals leningen. Ook is er een speciale Subsidieverordening Aardgasvrij Garyp. Dat maakt aardgasvrij maken van je woning nog interessanter! Let op: voordat je in aanmerking komt voor subsidie, moet je eerst een zogenaamde Quick Scan laten uitvoeren in jouw woning. Dit gebeurt door één van de drie scan-adviseurs die verbonden zijn aan het project Aardgasvrij Garyp. Deze Quick Scan is voor inwoners van Garyp gratis!