KEEK op het jaar 2023

Proeftuin Aardgasvrij Garyp

Vanaf 2022 zijn wij als projectteam zelf de woningscans gaan uitvoeren.

Wij merkten dat bewoners onzeker waren of men wel de juiste beslissing maakte en dan met name de keuze van installatie als het investeringsbedrag speelden een grote rol. Met de opgedane ervaring van de afgelopen jaren hebben wij als projectteam voldoende kennis vergaard dat de scanrapporten meer worden toegespitst op de bewoner. Tegelijkertijd moet deze informatie wel concreet zijn om zo vragen weg te nemen om meer zekerheid te bieden. Uit ervaring blijkt dat de gemiddelde bewoner vooral scherp inzicht wil in de voor- en nadelen van de voorgestelde techniek en een duidelijk overzicht van de financiële consequenties. Door met een uitgewerkt plan te komen met verschillende scenario’s, kunnen bewoners vergelijken en geeft het ze bevestiging dat er goed over nagedacht is.

Het afgelopen jaar zijn er veel scans aangevraagd en dat zal ongetwijfeld mede het effect zijn van de Oekraïense oorlog waardoor men bewuster met energie omgaat.

Maar ook het aantal mensen die offertes bij ons hebben aangeleverd, inmiddels gereed gemeld zijn of nog in de uitvoering zitten zijn kenmerkend meer dan de jaren daarvoor.

Huidige status :

110 gereedmeldingen

27 adressen hebben offerte getekend en zitten in uitvoering. (onderhanden werk )

49 adressen hebben offertes opgevraagd ( in de pijplijn )

414 scans uitgevoerd

Aanmelden voor een gratis woningscan kan via de website www.EKGaryp.nl of telefonisch op 06 22201490.

Gerelateerd nieuws